Paul Smith presenteerde onlangs zijn nieuwe collectie tijdens de Londen Fashion Week. Hij liet ons drie kanten zien van de Engelse plattelandstijl, voor de winter 2010/2011. Variërend van een  country girl tot dressy dame en rebel kwamen de modellen de catwalk over.

Paul Smith begon zijn collectie met een landelijke uitstraling. Tweed rokken, strak getailleere jagersjasjes, grijs flanel en mosgroene panty’s die net leken op rijlaarzen, zorgde ervoor dat het leek alsof de modellen klaar waren om zo op een paard te springen.

De kleding veranderde halverwege de show van koers met meer verfijning en speelde in op de deftige sfeer van landelijke villa’s. Dit deed Paul Smith met satijnen jurken, bloemenprints, gekleurde kasjmier truien en klassieke pencil skirts. Er bleef overigens wel een landelijk thema in terugkomen door een gebreide sjaal met quiltpatroon en het gebruik van tweed.

Aan het einde van de show toverde Paul Smith de stijlvolle platteland look om in een rebels meisje.  Jurkjes werden ineens gecombineerd met visnet panty’s, die later vol met gaten kwamen te zitten. En punkachtige breisels met zwart en rode strepen hingen verloren om de modellen heen, alsof ze daar eigenlijk niet hoorden.

De items in doorzichtige felle kleuren, hadden naar mijn mening een plastic regenjas uitstraling en vond ik niet zo in de collectie passen. Doordat Paul Smith drie verschillende stijlen liet zien, zal niet elk kledingstuk je voorkeur hebben maar er zit zeker wat moois bij. Mijn favorieten zijn de jurkjes met zachte bloemenprints en de knusse kasmier truien.

Add Your Comment