Marc Jacobs presenteerde onlangs zijn cruise collectie 2011 voor Louis Vuitton. Hoewel de show misschien niet zo spectaculair was als die van Chanel en Dior maakte dit de creaties niet minder mooi.

Marc Jacobs style director omschreef de Louis Vuitton cruise collectie 2011 voor aanvang van de show als Lolita-achtig. Dit vertaalde zich naar een collectie met ultra vrouwelijke creaties waarin de elegantie van oude modetrends en klassieke items terugkwamen.

Op de catwalk van Louis Vuitton zagen we onder meer jurkjes met bloemenprints, pastelkleurige pakjes, kanten rokjes, gestreepte blouses en een doorzichtige regenjas voorbij komen. Jacobs combineerde zijn creaties met sandalen of ballerina’s, leren handschoenen, zonnehoeden, schakelkettingen en natuurlijk met hier en daar een Louis Vuitton tas.

Naar mijn idee zette Marc Jacobs een prachtige Louis Vuitton cruise collectie voor 2011 neer. Die door de combinatie van vintage-invloeden, het gebruik van bloemenprints en pastelkleuren één en al vrouwelijkheid uitstraalde.