De Milaan Fashion Week is in volle gang, toch zijn het niet alleen catwalkshows wat de klok slaat. Zo werd deze week ook een Louis Vuitton tentoonstelling geopend.

Marc Jacobs opende woensdag in het design museum La Triennale in Milaan de Louis Vuitton tentoonstelling. De expositie genaamd The Art of Fashion is een viering van Marc Jacobs creativiteit van de afgelopen 14 jaar voor Louis Vuitton.

De tentoonstelling bestaat uit 30 looks en is samengesteld door Katie Grand, de styliste die Jacobs hielp bij zijn 70 catwalkshows voor Louis Vuitton. Zo zien we een cashmere trui uit de collectie van winter 2000 gecombineerd worden met een tule rok uit 2004. Verder bevat de expositie ook items uit speciale samenwerking zoals de Multicolor tassen van Murakami en de graffiti designs van Sprouse.

Wat mij erg opvalt aan de tentoonstelling is dat sommige poppen geen hoofd hebben maar in plaats daarvan een tas. Dit is perfect gevonden, want hiermee laat Louis Vuitton weer eens zien dat het hart van het merk nog altijd de tas is.

Tijdens de opening van de Louis Vuitton tentoonstelling, werd nog even aangehaald dat dit niet het afscheid van Marc Jacobs betekend. Volgens het merk werken zij al sinds januari aan deze expositie en was dit ruim voor het moment dat de eerste geruchten van Marc Jacobs overstap naar Dior opdoken.

Foto’s via WWD

Add Your Comment