Louis Vuitton opent binnenkort een winkel in de Bijenkorf Amsterdam. Met de komst van deze nieuwe winkel telt onze hoofdstad maar liefst twee Louis Vuitton winkels.

De Louis Vuitton winkel in de Bijenkorf moet begin september zijn deuren openen. De winkel is een zo geheten shop-in-shop en zal een oppervlakte van 150 vierkante meter bestrijken. Naast tassen en koffers zal het assortiment bestaan uit lederwaren, damesschoenen, sieraden, sjaals en dassen.

Louis Vuitton heeft bewust gekozen om een shop-in-shop in de Bijenkorf te open naast hun winkel in de P.C. Hoofdstraat om zo de producten toegankelijker te maken, liet Philippe Schauss directeur van Louis Vuitton weten. “De PC Hoofdstraat is een elegante straat, helemaal gewijd aan luxe. Maar tegelijkertijd is het een bestemming waar je bewust naartoe moet gaan. De Bijenkorf ligt heel centraal, is erg zichtbaar en dat maakt luxe voor veel klanten toegankelijker,” aldus Schauss.

In 2006 schreef ik al dat de Bijenkorf zich meer wilde gaan richten op het verkopen van luxe merken. Sinds die tijd is de Bijenkorf in Amsterdam aardig onder handen genomen. Toch vind ikzelf dat het kleding, tassen en schoenen assortiment van de Bijenkorf nog niet op het niveau is waarmee zij kunnen concurreren met de beroemde warenhuizen. Maar daar lijkt nu, na 4 jaar, met de komst van de Louis Vuitton shop-in-shop eindelijk verandering in te komen. Want als er één schaap over de dam is volgen er meerdere!

Add Your Comment