Britney Spears

Designermerk Louis Vuitton heeft een rechtszaak tegen de platenmaatschappij van Britney Spears gewonnen. Het ging om een videoclip van Britney Spears, waarin het logo te zien is van het exclusieve modemerk, dat vooral bekend staat om zijn luxe tassen.

Een rechtbank in Parijs heeft besloten dat Louis Vuitton een schadevergoeding van 80.000 euro krijgt. Daarnaast mag de videoclip van Britney’s nummer “Do Something” niet meer worden uitgezonden. In deze clip rijdt de Amerikaanse zangeres rond in een felroze Hummer. De stoelen en het dashboard van de auto zijn bekleed met de stof Cherry Blossom van Louis Vuitton.

Hoewel het om een shot van enkele seconde gaat, herkent een echte Louis Vuitton fan de stof met donkerroze bloemen meteen. Helaas gebruikte de videoproducten van Britney een namaakstof die sprekend op het originele Cherry Blossom patroon lijkt. De platenmaatschappij werd hiervoor door Louis Vuitton aangeklaagd en het exclusieve merk kreeg gelijk. De rechter oordeelde dat de clip het imago van Louis Vuitton schaad.

Niet echt een vreemd uitspraak, want het imago van Britney Spears en Louis Vuitton ligt mijlenver uit elkaar. Eén lichtpuntje zie ik zelf wel in deze hele zaak voor la Spears, want naast een lelijke clip en een nog lelijkere Hummer is het dashboard van de auto wel een plaatje!

Add Your Comment