online-shops.jpg

Het aantal online shops neemt maandelijks toe. Daarnaast hebben ook de luxe modemerken het web ontdekt. Zo schreef ik in juni 2006 een artikel over een aantal luxe online shops. Elsevier publiceerde recentelijk een nieuw overzicht van luxe online shops. Helaas leveren de meeste shops nog steeds niet in Nederland.

BURBERRY
De spullen van het Britse luxemerk Burberry waren lange tijd alleen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk te bestellen, maar worden tegenwoordig ook in Nederland bezorgd. Let op de aanbiedingen die alleen via de website verkocht worden.

JIMMY CHOO
De elegante schoenen van Jimmy Choo zijn moeilijk verkrijgbaar in Nederland, maar gelukkig zijn ze ook online te bestellen. De muiltjes worden afgeleverd in een speciale schoenendoos en een zak je van lila vilt. Wie de schoen onverhoopt niet past, stuurt een mailtje en dan wordt meteen een andere maat apart gehouden. U kunt bij uw bestelling telefonisch hulp krijgen.

NEIMAN MARCUS
Het favoriete Amerikaanse warenhuis van vele celebrities heeft ook een online service voor de verkoop van dure designerlabels als Pucci, Derek Lam, Jean-Paul Gaultier en Proenza Schouler. Ook kunt u de hulp inroepen van een online personal shopper. In principe bezorgt Neiman Marcus niet standaard in Europa, maar u kunt ze wel bellen voor hulp bij bestellingen naar internationale bestemmingen.

STYLEDROPS
Tassen, kleding, schoenen van Balenciaga, Miu Miu, Fendi en Cartier kunt u bij deze Italiaanse webwinkel bestellen. U kunt vragen om een speciale verpakking van zilverblauw cadeaupapier omwikkeld met een bijpassend lint. Ook kunt u een cadeaukaartje met een persoonlijk tekst laten bijvoegen.

PIERO TUCCI
Een Italiaans merk uit Florence dat leren tassen en jassen maakt. U kunt uw aankoop (gratis) online customizen. Iets kortere hengsels, de exacte maten voor de mouwen van een jas, uw monogram op een leren portemonnee: al deze wensen kunt u via e-mail doorgeven. Niet eens zo gek duur.

ELUXURY
Amerikaanse webwinkel met merken als Tod’s, Christian Dior, Roberto Cavalli en Louis Vuitton. Voor hulp bij uw aankoop kunt u online chatten met een verkoper. Helaas bezorgt het het bedrijf nog niet in Nederland.

VICTORIA’S SECRET
Voor de mooie bh’s van Vicotoria’s Secret hoeft u niet meer speciaal naar de VS, want ze zijn ook online te bestellen. Speciaal voor de gulle gevers onder ons hebben ze speciale e-giftcards en u kunt uw cadeau in een glanzend roze doos met strikjes laten verpakken. Het bedrijf heeft ook een speciale creditcard voor trouwe klanten waarmee je punten, ook met online aankopen.

ALFRED DUNHILL
Leren accessoires als tassen en portemonnees, ook manchetknopen en money clips. Aankoop niet naar wens? Koerier komt spullen weer ophalen.

BIVOLINO
Niet in uitstraling, wel in service een luxesite. Na bezorging informeert de winkel hoe het hemd bevalt. Per post volgt een boekje met stofstalen.

NET-A-PORTER
Kleren, schoenen en accessoires voor vrouwen van Calvin Klein, Oscar de la Renta of Roberto Cavalli komen in chique verpakking bij u thuis.

NORDSTROM
Helaas nog geen bezorging in Nederland, maar de afdeling Designer Collections is door de mooie illustraties evengoed om van te likkebaarden.

OLD WRISTWATCHES
Het echtpaar Strickland verkoopt vintage horloges van Waltham, Montauk, Illinois en Elgin. De bestelling komt met een handgeschreven briefje.

ZENGGI
Marian Wigger verkoopt sinds juli 2006 vrouwenkleren als kasjmier vestjes en zijden jurkjes. Alles wordt verpakt in acht vellen knisperend zijdepapier naar u verstuurd.