lvmh-ebay.png

Veilingsite eBay moet van de Franse rechter een schadevergoeding van 40 miljoen euro betalen aan luxegroep LVMH. De site werd aangeklaagd door het concern wegens namaak en ongeoorloofde verkoop van nagemaakte tassen, make-up, parfum en kleding van merken als Louis Vuitton, Christian Dior en Givenchy.

Hoewel eBay de plek hoort te zijn waar je voor een zacht prijsje een echte designertas kunt scoren. Begint de veilingsite steeds meer op een Turkse markt te lijken. Zo was in 2006 bijna 90 procent van het aanbod van designerproducten zoals tassen, parfums en horloges van merken als Louis Vuitton en Christian Dior gekopieerd.

De rechtbank in Parijs oordeelde dat LVMH in zijn gelijk stond en dat eBay een grote fout had gemaakt door de verkoop van namaakproducten toe te staan. Naast de boete van 40 miljoen euro moet eBay de uitspraak van de rechter gedurende drie weken in het Frans en het Engels op al zijn sites vermelden. Daarnaast mag LVMH het vonnis in drie Franse of internationale kranten laten publiceren.

Add Your Comment