makeupgs.jpg

Elke maand schittert wel weer een nieuw product, al dan niet in een nieuw en onweerstaanbaar jasje gegoten, uit de glossy magazines je te gemoed. Allemaal lijken ze koop mij! te roepen. Mijn make-up tasje is dan ook een bodemloze put, zo blijkt ook mijn portemonnee.

Nu heb ik het geluk gezegend te zijn met een schoonmama welke werkzaam is bij één van de grootste parfumerie zaken die Nederland rijk is. Werkelijk een lot uit de loterij! Met enige regelmaat word ik overladen met proefflaconnetjes van producten die nog hebberiger maken. Vooral met verjaardagen is het feest. Het gekregen tasje waarin het hele jaar door proefjes worden verzameld, wordt dan zorgvuldig op bed omgekiept. Om er vervolgens zelf een uurtje of wat languit tussen te baden…eh genieten.

Omdat er regelmatig bijgeschoold moet worden aan parfum en beauty weetjes krijgt het personeel van de parfumerieketen de mogelijkheid cursussen te volgen. Ditmaal was er een cursus visagie, in het daarvoor bestemde opleiding centrum in Utrecht. Schoonmama M. had zich voor de 2 dagen durende basiscursus aangemeld. Voor de tweede dag van de cursus hadden de cursisten wat modellen nodig en kwam M. met het goede idee mij mee te vragen.

Bij aankomst in het leslokaal begon de make-up verslaving al licht op te spelen. Een tafel ter grootte van de dinertafel van Prins Philip de tweede (wie dat is? geen idee maar ik vind ‘m nu al hip) stond boordevol make-up artikelen van o.a. Dior, Lancaster, Chanel en YSL.

De modellen een stuk of 12, tel daarbij op 12 erg gezellige visagie dames in opleiding, mochten plaatsnemen op de daarvoor bestemde krukjes. Als levend paletje zat ik er een uurtje of 5 parmantig op mijn krukje. Af en toe werd het hoofd even in de handen genomen om het van alle lichthoeken te verkennen. Daarna werden alle resultaten besproken, de make-up weer verwijderd om verder te gaan met ronde twee. Een nieuwe opmaak beurt.

Een benauwd moment kreeg ik toen ik plots omsingelt werd door een vijftal cursisten, die aandachtig gefocust waren op mijn wenkbrauwen. Eind conclusie: te lang. Met in de hand een potloodje om de lengte te bepalen werden ze van alle kanten opgemeten. Met in mijn achterhoofd het in het lokaal rondcirculerende wenkbrauw trimmertje, wat later verdomd handig bleek tegen de donshaartjes, brak het zweet me wel even uit. Na een deskundige blik van een leidinggevende bleek mijn formaat wenkbrauw gelukkig perfect in orde. Ik slaakte een zucht van verlichting.

Ter afwisseling werden we voorzien van thee, koffie, lekkere broodjes en een flinke dosis humor want je begrijpt een leslokaal vol dames da’s lachen geblazen. Ondertussen werd er van alles ingekleurd waarna de begeleiding langs kwam om te kijken of het goed was aangebracht. Ik moet zeggen het resultaat was echt prachtig! Ik ben er zo de deur mee uitgelopen, met de aangebrachte make-up dan hé. De make-up zelf zal ik toch echt zelf moeten gaan halen.

Het boodschappenlijstje waarmee het toilettasje nodig moet worden aangevuld:
Foundation: Pro lumiere van Chanel nr.40
Concealer: Touche eclat nr.3
Bronzingpowder: Lancaster nr.1
Mascara: Chanel exctreme curls
Lipgloss Chanel nr.93

Add Your Comment