man-vrouw

Mannen raken altijd opgewondenvan vrouwen in hun buurt, of ze die nu knap vinden of niet, zo blijkt uit opmerkelijk nieuw onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De testosteronspiegel van de heren vliegt steevast in vijf minuten vaak met zo’n acht procent omhoog, en nogal eens meer, als een man eventjes met een vrouw in één ruimte is en een praatje maakt. Voor het onderzoek werden 63 jonge mannen tussen de 21 en 25 stiekem getest. Voor het onderzoek werden ze, voorzien van een instrument om de hormoonspiegel te meten, in een kamer gezet waar ze een Sudoku-puzzeltje konden oplossen. Er was echter ook afwisselend een man of een vrouw neergezet die ze niet kenden.

“De aanwezigheid van een man leverde geen verhoging van testosteron op, maar de aanwezigheid van de vrouw des te meer! Vooral bij dominante en agressieve mannen piekte de hormoonspiegel, of er nu een vrouw aanwezig was die gezien werd als aantrekkelijk door de ondervraagde man of niet”, aldus sociaal psycholoog prof. dr. Bram Buunk van de universiteit. De heren gingen rechter zitten met de schouders, bewogen de handen volop en begonnen spontaan met het ophangen van als imponerend bedoelde, maar vaak overdreven verhalen over hun werk of andere zaken waar ze graag mee pronken. Eerder bleek dat vrouwen vaak vallen voor dergelijk gedrag.

Bron: Telegraaf

Add Your Comment