De Marc by Marc Jacobs campagne voor winter 2011 is uit. Voor deze campagne liet de ontwerper zijn oog vallen op de 13-jarige Elle Fanning.

Onlangs roemde ik Marc Jacobs nog voor zijn keuze voor de 45-jarige Helena Bonham Carter als het gezicht van zijn winter 2011 campagne. Toch lijkt de ontwerper nu helaas dezelfde weg in te slaan als Miu Miu. Want de slecht 13 jaar oude actrice Elle Fanning is het gezicht van de Marc by Marc Jacobs campagne winter 2011.

Op de campagnefoto’s draagt Elle een rode jaren 50 jurk met daaronder een paar rode lakschoenen. Verder heeft het meisje om haar arm een leren rode tas. De foto’s zijn zoals van Marc Jacobs gewend zijn geschoten door fotograaf Juergen Teller.

Marc by Marc Jacobs vs Miu Miu

Hoewel ik Elle ook aan de te jongen kant vind, vind ik deze samenwerking wel beter geslaagd dan die van Miu Miu en Hailee Steinfeld. Want ondanks dat Elle ook heel jong is, richt Marc by Marc Jacobs zich op een jonger publiek dan Miu Miu en is het merk ook een stuk vriendelijker geprijsd.

Het is overigens niet de eerste keer dat een Fanning in een campagne van Marc Jacobs schittert. Dakota Fanning, de 17-jarige zus van Elle, is het gezicht van het parfum Lola en stond in 2007 ook al model voor een campagne van Marc Jacobs.

Add Your Comment