Modeland is de laatste tijd wel heel erg in de ban van de kredietcrisis. Nadat een aantal modehuizen hun shows tijdens de fashion weken annuleerde, er minder journalisten en celeberties aanwezig waren tijdens de Haute Couture Week in parijs. Er honderden mensen bij Chanel worden ontslagen en er bij Dior tijdens de couture show geen champagne werd geschonken. Maakt ook Marc Jacobs bekend te moeten bezuinigen op zijn show tijdens de New York Fashion Week.

De modeontwerper schrapt wegens bezuiniging bijna de helft van de gastenlijst voor zijn aankomende show voor winter 2009. In plaats van de gebruikelijke 1100 gasten met zitplaats, zullen er ditmaal maar 700 zitplaatsen zijn. De 900 staanplaatsen worden verlaagd naar 200. Deze zullen voor het grootse deel gereserveerd zijn voor Jacobs personeel.

Al eerder maakt Marc bekend dat hij zijn beroemde afterparty, die ook wel gezien wordt als één van de beste feesten in de modewereld, wegens omstandigheden moet annuleren.

Robert Duffy, directeur van Marc Jacobs International, liet weten dat dit niet het juiste moment is om de hele wereld te entertainen. De show vindt wel plaats op de gebruikelijke locatie, het 69th Regiment Armory in New York. Duffy legt uit: ‘Dit is een goede plaats om te showen en het was al een jaar geleden geboekt. Ik wil ook geen annuleringskosten betalen.’

Foto via Style.com

Add Your Comment