Afgelopen april schreef ik al dat Marc Jacobs plannen had om een eigen boekwinkel te beginnen. De boekwinkel van de modeontwerper heeft inmiddels zijn deuren geopend.

Marc Jacobs heeft afgelopen vrijdag een eigen boekwinkel, genaamd Bookmarc, geopend. De winkel gelegen in West Village in New York is alweer de zesde winkel van de modeontwerper in deze buurt. Maar in tegenstelling tot zijn andere winkels verkoopt deze natuurlijk geen kleding. Zo bestaat het assortiment van Bookmarc onder andere uit fotografie- en kunstboeken, vinyl platen, cd’s en potloden en notitieboekjes met daarop een Marc Jacobs logo.

Robert Duffy, de zakenpartner van Jacob’s, liet weten dat ze er geen gewone boekwinkel van willen maken. “We willen geen bestsellers verkopen, behalve als het door een vriend van ons is geschreven. Het zijn voornamelijk fotografie- en kunstboeken en dat maakt onze winkel juist persoonlijk. We hebben de luxe om kunstenaars die we kennen uit te kiezen en om samen een boek te maken,” liet Duffy weten.

Ben je binnenkort in New York en benieuwd naar de boekwinkel van Marc Jacobs? Je vindt Bookmarc aan 11th West street/Bleecker street in West Village.

Add Your Comment