Marni lanceert binnenkort een kindercollectie. De eerste kinderlijn van het Italiaanse modehuis is een combinatie van bekende Marni elementen met een extra dosis speelsheid.

De Marni kindercollectie is bedoeld voor meisjes van 2 tot 12 jaar. De lijn voor winter 2011 is gebaseerd op de Marni Edition collectie en bestaat onder meer uit parka’s, regenjasjes, shirts en jurkjes die versierd zijn met hartjes, bloemen, polkadots strepen en de Marni pop.

Speelse collectie

Consuelo Castiglioni, de ontwerpster van Marni, is erg tevreden met de kindercollectie. “De Marni Edition collectie was voor mij heel erg inspirerend en op de één of andere manier ontstond het idee om sommige items te verwerken tot kinderkleding. Sommige stukken zijn gebaseerd op de volwassenenlijn, maar natuurlijk wel aangepast voor kinderen. Het is een speelse, tijdloze, opvallende en veelzijdige collectie,” aldus Castiglioni.

De Marni kindercollectie voor winter 2011 is vanaf juli verkrijgbaar. De prijzen van de lijn variëren tussen de €46 en €455.

Foto via Teen Vogue