Wij vrouwen houden allemaal van winkelen, maar voor de echte winkelverslaafde onder ons is een medicijn ontdekt, namelijk Memantine. Dit wordt normaal voorgeschreven aan mensen met dementie, maar het werkt ook voor mensen die hun geld iets te hard laten rollen.

Veel dames komen diep in de problemen door hun winkelgedrag. 5,8 procent van de mensen heeft een echte verslaving. Ze hebben last van stress, kunnen niet goed functioneren op werk, hun sociale leven lijdt eronder en ze hebben natuurlijk financiële problemen. Nu is er een uitkomst voor alle vrouwen met een gat in hun hand! Uit recent onderzoek, dat door psychiaters van de universiteit van Minnesota is uitgevoerd onder 9 personen tussen de 19 en 59 jaar, is gebleken dat Alzheimer medicijnen werken tegen een shopverslaving.

De deelnemers van het onderzoek kregen voor het winkelen Memantine. Het resultaat? Ze spendeerde minder tijd aan winkelen en hielden hun hand op de knip! Ook vertoonden de koopjesverslaafden een verbetering in de hersenfunctie. Het schijnt niet schadelijk te zijn om een dementiepil te nemen als je gezond bent, want er zijn geen bijwerkingen opgetreden.

Add Your Comment