Woensdag stuurde Michael Kors zijn winter 2011 collectie de plankieren op van de New York Fashion Week 2011. De designer toonde een glamoureuze collectie met een vleugje sportiviteit.

Michael Kors vierde tijdens de New York Fashion Week 2011 zijn 30-jarige bestaan als ontwerper. De designer deed dit met een collectie voor winter 2011 die het beste omschreven kan worden als een aaneenschakeling van zijn grootste successen.

Op de catwalk zagen we een door de jaren 70 geïnspireerde collectie voorbij komen. Kors koos voor een scherpe snit tegenover licht draperiewerk. Zo zagen wen slank gesneden broeken gecombineerd met witte blouses, gevolgd door jersey jurken, bont jasjes, jumpsuits, mantels en avondjurken versierd met kristallen. Sommige items hadden een sexy maar stijlvolle details, zoals een hoge split of een opening op een uitdagende plek.


Qua materialen gebruikte Michael Kors hoofdzakelijk luxe stoffen zoals cashmere, zijde, leer en bont. Ook stuurde hij voornamelijk eenkleurige creaties de catwalk in de kleuren paars, grijs, rood, zwart, bruin, blush, goud en wit.

Al met al was het een typische Michael Kors collectie waarin elementen van de klassieke Amerikaanse sportwear werden gecombineerd met luxe. De show was dan ook een mooie afsluiter van 30 jaar Michael Kors, op naar de volgende 30.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=RH8ePLzm-48[/pro-player]

Foto’s via Style

Add Your Comment