Michael Kors 2008

Dol ben ik op de creaties van Michael Kors. Tijdens mijn vakantie in Florida heb ik me dan ook gek gekocht aan zijn kleding. De collectie van Michael Kors is in de US namelijk velen malen voordeliger dan in Europa. Afgelopen woensdag presenteerde de designer zijn herfst/winter 2008 collectie tijdens de New York Fashion Week. De show was prachtig, misschien dat ik dit jaar nog maar een tripje naar de Big Apple boek om zijn nieuwe collectie in te slaan.

Michael Kors herfst/winter 2008 collectie draait om Hollywood glamour. Zijn show was een mix van Amy Winehouse meets Grace Kelly. Niet alleen op de catwalk was het glitter en glamour, maar in de hele Tent in Bryant Park. Kors is zeer geliefd bij de sterren, die dan ook massaal aanwezig waren. Voordat de show begon leek het meer op een belangrijk en groot Hollywood gala. Overal waren sterren en fotografen die druk stonden te flitsen.

michael-kors-2008-b.jpg

Toen de rust terug gekeerd was in de Tent, gingen de lichten uit en galmde Freddie Mercury door de spiekers. Het eerste model verscheen op de catwalk gehuld in een lila rok en paars olijfkleurige top met daarover een lange jas. De show was een komen en gaan van luxe pakjes, jurkjes, cashmere truien en jassen.

Kors gebruikte voor deze collectie veel lila en paars gecombineerd met camel en olijftinten. Erg opvallend waren de oceletprints, de print van deze katachtige was onder andere verwerkt in jurken en jassen. Daarnaast maakte de designer veel gebruikt van zijde, chiffon, tweed, cashmere en vossenbont.

Add Your Comment