Dolce en Gabbana presenteerden gisteren hun D&G zomer 2011 collectie op de Milaan Fashion Week. Het Italiaanse duo zette een collectie neer die bol stond van de bloemen.

Voor de D&G collectie voor zomer 2011 hadden Dolce en Gabbana zich laten inspireren door de Engelse tuinen. De ontwerpers hadden dit thema tot in de puntjes doorgevoerd. Zo zat er bij de uitnodiging een zakje met bloemzaadjes, stonden er op de catwalk echte fresia’s, rozen en dahlia’s en was de kleding rijkelijk bedeeld met bloemenprints.

Op de catwalk kwam een parade van modellen voorbij gehuld in allerlei denkbaren bebloemde creaties. Zo zagen we mini-jurkjes, tops, jumpsuits, jasjes, shots, maxi-jurken en blouses met daarop verschillende bloemen in de tinten geel, roze, paars en blauw.

Naast bloemen kozen Dolce en Gabbana ook af en toe voor spijkerstof en voor een roodwit geblokt patroon, want onder andere terugkwam in een bikini en zonnejurkje. Ook had het duo hun oog laten vallen op Sneeuwwitje. De donkerharige schone schitterde samen met haar 7 dwergen op verschillende tops en T-shirts.


Qua accessoires droegen de modellen een gebloemde of een gekleurde bandana in het haar en een dun centuurtje om de talie. Aan hun hand bungelde een enorm grote tas met daarin tuingereedschap en aan hun voeten prijkten groene of rode regenlaarzen met plateauzolen of espadrilles met om de enkels een bloemetje.

Dolce en Gabbana creëerden samen een collectie die alle ingrediënten heeft voor een heerlijke en vrolijke zomer. Eentje die jong en verleidelijk is en vooral in het teken stond van bloemen en nog meer bloemen.

Add Your Comment