Ook Dolce & Gabbana prenteerde hun collectie voor winter 2010/2011, tijdens de Milaan Fashion Week. Hun muze voor de collectie was een zwoele Siciliaanse vrouw met een garderobe van bustierjurkjes en perfect satijnen lingerie.

De collectie van Dolce & Gabbana bestaat uit een combinatie van rood velours, zwart kant, satijn en een aantal warme breisels om in weg te kruipen. De show begon met lange zwarte shorts voorzien van een plooi aan de voorkant, zwarte en champagnekleurige jurkjes met kant. Deze creaties werden afgewisseld door zwarte rokken en mantels met een gekleurd bloemen borduursel en met velourse strapless jurkjes in donkergroen en bordeauxrood.

De bekende luipaardprint van Dolce & Gabbana ontbreekt niet in deze collectie en siert meerdere strakke jersey jurkjes of is gecombineerd met een zwart-witte polkadot. Als afsluiting van de collectie, showde Dolce & Gabbana maar liefst zestig verschillende versies van het zwarte klassieke colbertje.

De collectie is over het algemeen zeer gevarieerd en heeft een enorm vrouwelijke uitstraling. De ontwerpen zijn sexy en vrouwelijk door het  gebruik van satijn en kant , de bloemenprints zorgen voor een romantisch effect, de luipaardprints zijn uitdagend, de polkadots zijn speels en de breisels zorgen voor een knuffelig gevoel. Ik vind de collectie van Dolce & Gabbana simpelweg fenomenaal!

Add Your Comment