milaan-fashion-week

Milaan is mijn favorite fashion week. Ik weet niet of het komt door de mooie kleding, de Italiaanse mannen, de zonnige stad of het heerlijke eten. Eén ding wat ik wel zeker weet, is dat Milaan de meest sexy modeweek is van alle fashion weken.

Helaas kon ik gedurende de Milaan Fashion Week niet aanwezig zijn in de Italiaanse modestad. Daarom zoals beloofd mijn favoriete designers en hun shows in vogelvlucht.

Emporio Armani

milaan-emporio-armani
De catwalk van Emporio Armani vulde zich met korte rokjes, strak gesneden jasjes, shorts voor overdag en ’s avonds, babydolljurkjes, prachtige trenchcoats en wollige en zijden jurkjes. Het modehuis kiest voor aankomende winter voor jeugdigheid, zo waren er bijna bij elke outfit een paar kniekousen te zien. Hoewel het kleurgebruik een beetje saai was, zwart en grijs, is het een mooie en heerlijk draagbare collectie.

Gucci

milaan-gucci
Bij Gucci kwam een hoop rock & roll 80’s en blingbling voorbij. Veel zwart en leer, leggings, felgekleurde jurkjes met stippen, zijden tunieks en harige bontjes. Opvallend waren de extreem hoge laarzen. De collectie was niet bijster origineel. Het lijkt er op dat we dit al eerder hebben gezien, maar in deze tijden is dat misschien helmaal niet zo’n slechte keuze.

Blumarine

milaan-blumarine
Normaal gesproken val ik wel voor de ordinaire prinsesjesachtige stijl van Blumarine. Alleen ditmaal was de combinatie van luipaardenprints, Stephen Sprouse en Andy Warhol goes Latin, een beetje te veel van het goede. Minirokjes met matching bomberjacks in roze en fel geel, luipaarden pakjes en jassen, enorm druk gebloemde broeken en creaties met een combinatie van roze, blauwe en gele dierenprints. Hier en daar waren er wat kalmere momenten in de show, waarin je weer echt de kwaliteit zag terugkomen waarmee dit merk werd geassocieerd.

Foto’s via Style

Add Your Comment