missoni
Mijn ticket is al geboekt! Als echte hardcore fan moet ik er natuurlijk naar toe! “Daring to be Different’ heet de expositie in Londen van Missoni. Van 1 juli tot 20 september 2009 kun je genieten van alle zigzagpatronen en strepen in de meest waanzinnige kleurencombinaties!

Zo’n tien jaar geleden zat ik volop genietend frontrow bij een overzichtstentoonstelling van Missoni in Londen. Vanaf dat moment was ik daadwerkelijk verkocht! Elke kledingstuk dat voorbij kwam, had ik zo in mijn kledingkast willen hebben. Rosita, met een heel lange dunne grijze vlecht in haar korte haar, en haar Ottavia stalen na afloop terecht de show.

Inmiddels staat dochter Angela aan het hoofd van dit legendarische familiebedrijf en haar najaar/winter collectie deed mij weer watertanden. De tentoonstelling laat ook hun inspiratiebronnen zien. Die komen zowel uit de natuur als van werk van Sonia Delaunay, Gino Severini en Giacomo Balla. Tijdens de expositie wordt er een speciale film getoond van Maggie Norden van het London College of Fashion, University of the Arts London. Genoeg om te bekijken dus, met al die caleidoscopische kleuren.

Het lef om anders te zijn, dat spreekt mij wel aan. Over een paar weken in de Estorick Collection of Modern Italian Art in Londen.

Add Your Comment