Miuccia Prada
Na het Ralph Lauren photoshop incident en Karl Lagerfeld die spottend reageerde op dikkere modellen. Heeft nu ook Miuccia Prada zich negatief uitgelaten over vrouwen met rondingen.

Miuccia Prada, één van de meeste invloedrijke personen in de modewereld en het brein achter modehuis Prada, heeft negatief gereageerd op vrouwelijke rondingen. Of beter gezegd, de temperamentvolle Italiaanse verafschuwt een klein beetje houvast op het vrouwenlichaam.

Miuccia maakte de negatieve opmerking tijdens een doorpas voor Giuseppe Verdi’s Attila, een voorstelling die in de lente van 2010 in het Metropolitan Opera te zien is. Toen Miuccia Prada de rondingen van de zangeressen zag, zou ze zeer geïrriteerd gereageerd hebben. Ze zou hebben geroepen: “Ik kan dit soort vrouwen toch niet aankleden. Ik heb professionele modellen nodig!”

Volgens een bron van de Metropolitan Opera wordt er zeker gehoor gegeven aan de uitspraak van Miuccia. Zo schijnt een deel van de niet zingende cast vervangen te worden door modellen. Uiteraard zijn dit professionele modellen met maatje zero.

Overigens komt de organisatie er niet openlijk voor uit dat de nieuwe castingronde komt door de opmerking van de Prada ontwerpster. De verklaring van de Metropolitan Opera is dat er wijzigingen zijn gemaakt in het concept en dat er daarom nieuwe catsleden nodig zijn.

Add Your Comment