De Arnhem Mode Biënnale gaat voortaan door het leven als MoBa. Met deze nieuwe naam hoopt artistiek directeur Lidewij Edelkoort het event meer internationale allure te geven.

De Arnhem Mode Biënnale heet vanaf nu MoBa. Volgens trendvoorspeller Lidewij Edelkoort, de nieuwe artistiek directeur, is dit een naam waar het buitenland iets me kan. “Het lijkt op MoMa (Museum of Modern Art in New York). Die o zegt iets over cultuur,” aldus Edelkoort.

Het was lange tijd onduidelijk of de vijfde editie van het mode eventment, dat gepland staat voor juni 2012, er wel zou komen. De Mode Biënnale werd vorig jaar niet druk bezocht waardoor de toekomst onzeker was. Daarnaast stapte het voltallige bestuur ook nog eens op.

Fetisjisme als thema

Maar zoals het er nu uitziet gaat de MoBa volgend jaar juni weer van start. Het thema van deze editie wordt fetisjisme, waarbij de innige relatie die mensen met kledingstukken hebben en de seksuele lading die sommige kleding heeft centraal staan. De MoBa hoopt 13 tentoonstellingen rondom het thema te kunnen organiseren. Omdat het budget van het evenement is verkleind, moet later blijken of dit met de hulp van sponsors haalbaar is. Als dit niet het geval is, dan komen er minimaal 5 exposities over kleding met een seksuele lading, jeans, sjamanisme, mannenmode en animisme.

Add Your Comment