Veel tassen, schoenen, kledingstukken en andere mode-items zijn vernoemd naar celebrities. Designers laten zich inspireren door hun stijlicoon, favoriete celeb of iemand die zij bewonderen. Zie hier welke celebs deze eer hebben gekregen.

Het is de droom van veel vrouwen: een designertas of high heels die vernoemd zijn naar jou. Wereldberoemde designers laten zich vaak inspireren door celebrities en vernoemen het item naar hun icoon. Denk bijvoorbeeld maar aan de wereldberoemde Alexa tas van Mulberry. Ik heb daarom verschillende mode-items, die vernoemd zijn naar inspirerende personen, op een rijtje gezet!

Stam Bag


Fotomodel Jesscia Stam is de muze van Marc Jacobs. Ze heeft niet alleen in een van zijn campagnes geschitterd, er is zelfs een it-bag naar haar vernoemd. De Stam Bag van Marc Jacobs, die een aantal jaar geleden erg populair was, heeft namelijk de naam gekregen van het fotomodel.

Jackie


Gucci heeft al meer dan 60 jaar één van hun tassen vernoemd naar een wereldberoemd stijlicoon. Een klassieke tas van Gucci kreeg in de jaren 50 al de naam van First Lady Jacqueline Onassis. In 2009 is de tas een behoorlijke metamorfose ondergaan. De Jackie tas is iets moderner gemaakt met leren kwastjes en bamboe details, maar heeft zijn chique en klassieke uitstraling behouden.

Iris Apfel


Onlangs heeft Jimmy Choo een schoen ontworpen ter ere van het 90-jarige mode-icoon Iris Apfel. Als Jimmy Choo hoopte dat het stijlicoon de schoenen zou gaan dragen, heeft hij de plank misgeslagen. Apfel zei namelijk in een interview met Women’s Wear Daily dat ze niet van torenhoge hakken met uitbundige versieringen houdt. Je raadt het al, de Iris schoenen zijn high heels die versierd zijn met veel frutsels.

Harper


Victoria Beckham heeft haar ontwerp niet vernoemd naar een celeb of stijlicoon, maar naar haar eigen dochtertje Harper. In 2012 heeft ze 4 tassen aan haar collectie toegevoegd, die de naam van haar dochter dragen.

Alexa


Presentatrice en fotomodel Alexa Chung was een grote inspiratiebron voor Mulberry. Een slimme zet van het merk, want het is namelijk de bestverkopende tas van Mulberry. De Alexa was in 2010 de it-bag onder alle trendy vrouwen, maar anno 2012 is de tas nog steeds enorm populair. Om het succes te verlengen, zijn de tassen onlangs in een nieuw jasje gestoken.

Nicki


Guiseppe Zanotti heeft ter ere van Nicki Minaj gympen ontworpen. De gympen weerspiegelen de opvallende, extravagante en aparte stijl van de rapster. Of de sneakers een succes gaan worden, betwijfel ik.

Del Rey


Naast Alexa Chung, is ook Lana Del Rey een inspiratiebron voor Mulberry. Het Britse merk creëerde een tas voor de zangeres die volgens hun goed bij haar past. Het ontwerp is, net als Lana Del Rey, klassiek en modern. Lana is niet alleen een stijlicoon van het merk, maar heeft ook een goede band met Mulberry. Ze zit namelijk altijd op de eerste rij bij de modeshows en staat vaak op het podium tijdens feestjes van het merk.

Blake


De schoenenontwerper Christian Louboutin is goed bevriend met Blake Lively. Ze worden vaak samen gespot op feestjes en Blake heeft onlangs de hele lentecollectie van Louboutin gekregen. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft Christian zelfs een paar high heels voor de actrice ontworpen.

Add Your Comment