Modeflaters

Oké laat ik eerlijk zijn, ook ik heb ooit wel eens een modeflatertje achtergelaten in een ver -heel ver- verleden. Zo liep ik ooit als naïeve 12 jarige met een button van een middelvinger opstekende Mickey Mouse rond (maar die reken ik mijn moeder aan). En het feit dat ik in de jaren tachtig ben vereeuwigd op kodak met zwarte sportsokken (en ja over de drollenvanger broek) in combi met karate schoentjes. Waarbij mijn dank uit gaat naar MC Hammer. Tja ‘t was nou eenmaal high fashion in die tijd.
De stijlthermometer slaat er toch wel van op rood: Schaamrood. Verdere modeflaters van mijn kant zullen we dan ook maar achterwege laten…Maar goed, wie kent ze niet, de mode deuken die je ego oploopt al bladerend door oude fotoalbums? Voorlopig ligt die van mij weer een paar jaar stof te kweken in de kast.

Nu valt mij op dat er in bepaalde, laten we zeggen, eh…kringen in onze samenleving, mijn eigen gedane modeflaters acuut verbleken. Er zijn toch wel een paar “die hards” (waarvan sommige mannen) die blijven zweren bij sokken met stripfiguren (alsof dat ooit wel hip was), houthakkers bloezen, witte sportsokken of foute spijkerbroeken van modelletje boven wijd en onder smal. Of wat dacht je van de ‘veel geziene en elk jaar herhalende’ zomer trend bij de wat oudere man: sokken in de sandalen. Om maar te zwijgen over de dames met ‘hoogwater’, heupbroeken met overhangende rolletjes, te strakke shirtjes waarbij een rollade look gecreëerd wordt. Girl, what where you thinking?!

Nu wil het geval dat in de mode veel trends weer terug komen (en dan heb ik het niet over boven genoemde), weliswaar gegoten in een iets ander modehulsje. Zo ben ik bijvoorbeeld zelf erg blij met de sterke jaren tachtig invloeden die te zien zijn in de nieuwe collecties dit seizoen. De A-lijn jurkjes met retro printjes vind ik geweldig net als de bijbehorende schoenen en tasjes. Wel zal ik proberen te waken tegen herhaling van “ The revenge off the foute outfits”. Toegegeven dat het moeilijk is om een keuze te maken uit het enorme en diverse aanbod aan trends van nu, hoop ik wel dat de trends van dit jaar stylish vertaald gaan worden en wij over 20 jaar geen verschrikkingen zullen terug vinden in onze fotoalbums.

Nu zou ik eigenlijk willen weten voor welke trend jij dit seizoen gaat? Van welke mode je de rillingen krijgt en welke mode flater jij ooit begaan bent.

Add Your Comment