Modellen en eten gaan vaak niet samen, maar T-magazine denkt hier kennelijk heel anders over. Dit tijdschrift liet modellen namelijk poseren in eten.

Een modetrend voor zomer 2012 is eten. We zien veel fruit en ander voedsel verwerkt in prints, maar de modewereld gaat nog een stapje verder? Zo bleef bij T- Magazine de trend ook niet onopgemerkt. Voor een fotoshoot lieten ze de modellen versieren met al het eten wat je maar kunt bedenken. Van bananen tot aan tomaten, zelfs discodip en garnalen zijn van de partij.

De bedoeling van deze fotoshoot is om modefoto’s te maken met een knipoog. Om te laten zien dat mode niet al te serieus is, maar ook grappig kan zijn. De shoot is geïnspireerd op werk van Giuseppe Arcimboldo, een kunstenaar uit de 16e eeuw die portretten maakte van bloemen, vruchten, takken en bladeren.


Voor mij is de shoot een combinatie van mode en kunst. De jurken van de ontwerpers zijn de mode en het eten de kunst. Puur omdat de kleding vaker gedragen kan worden, maar het eten niet. De foto’s vind ik erg mooi, maar de roze garnalenjurk van Alexander McQueen is toch wel mijn favoriet.

Add Your Comment