modemeisjes.jpg

Modemeisjes tellen designers voor het slapen gaan, dromen over lakschoenen, pakjesavond en een witte kerst. Modemeisjes hebben alleen trofeeën in hun kast en een oneindige wishlist. Een modemeisje zijn is leuk maar kan soms best vermoeiend zijn, want de modewereld lijkt soms een bodemloze put waar (thank god!) steeds iets nieuws uit komt. Mode is mooi, interessant en we worden er hebberig van. Uiteraard moet het modenieuws ook perse worden aangeschaft. Of wachten we met smachtend hart op wat de goede Sint ons brengt?

Het is nog veel te vroeg, maar aan het groeiende aantal pepernoten in de supermarkt te zien is onze aller, aller liefste Sint weer in aantocht. Als de Sint inmiddels is vervangen voor de Kerstman moet er alvast worden gezocht naar een uit de kluiten gewassen kerstboom waar honderden pakketjes onder kunnen, tja het moet wel passen natuurlijk.

De surprise en gedichten stress, bij wie gaan we langs en de wat trekken we in vredesnaam aan? Die vragen worden meestal rijkelijk beloond met een gezellige familie of vrienden bijeenkomst. Zittend bij een knapperend haardvuurtje onder het genot van een hapje en een drankje en een met een kaarsjes en cadeautjes gevulde woonkamer.

Toen ik nog een klein modemeisje was, kreeg ik ooit eens een prachtige nachtblauwe nachtjapon met witte sterretjes cadeau. Het liefst droeg ik deze ook overdag. De modewijzer waar ik prachtige creaties mee kon maken toverde de koelkast om tot één grote modeaffiche. De gedroomde prachtige zwarte lakschoentjes met hak bleven achterwege omdat de Sint me daar nog niet oud genoeg voor vond. Ik was zeer verontwaardigd en ben het nooit vergeten. Nu ik ouder ben en ik het zelf voor het zeggen heb word er dus Kerst gevierd. Want wellicht dat de Kerstman daar anders over denkt.

Om de geleden schade in te halen staan er op numero één van de wishlist (met uitroepteken) dus zwarte lak pumps! Uitermate leuk onder een glamoureus jurkje wat ook nog op het lijstje moet. Op nummer twee staat het nieuwe parfumflesje van Marc Jacobs, hoe het ruikt? Who cares! Het moet gewoon in het bezit zijn omdat het zo fabulous op de kaptafel staat.

Terwijl ik dit wenslijstje opmaak, heb ik het vage vermoeden dat dit verspilde moeite is en ik vervolgens weer helemaal opnieuw kan beginnen. Ik vrees dat alles al voor de feestdagen zal zijn aangekocht… zucht, het is best vermoeiend een modemeisje te zijn.

Add Your Comment