Edgar Vos
De Nederlandse modeontwerper Edgar Vos is op woensdag 14 januari 2010 overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Vos wordt gezien als de meest succesvolle en invloedrijkste Nederlandse ontwerper.

Edgar Vos is gisteren op 78 jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Dit maakte zijn partner vandaag bekend. Het tweetal was op vakantie in de Amerikaanse plaats Fort Lauderdale, toen Vos dinsdag werd opgenomen in het ziekenhuis vanwege een longontsteking. De ontwerper is vervolgens woensdag om 14.00 uur Amerikaanse tijd overleden.

Vos die ook wel de keizer van de Nederlandse ontwerpers werd genoemd, maakte ook internationaal naam. De ontwerper liep na zijn modestudie aan de Rietveld Academie stage bij Christian Dior in Parijs. Waarna hij in 1971 zijn eerste boetiek opende. Vos had als doel met zijn ontwerpen het imperfecte perfect doen lijken.

Het mode-imperium van Edgar Vos telt momenteel 15 winkels. De bekendste boetiek bevindt zich aan de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Zoals het nu lijkt zullen alle winkels blijven voortbestaan.

Foto: WFA

Add Your Comment