percy-irausquin.jpg

De zeer getalenteerde modeontwerper Percy Irausquin is de lieveling van de Nederlandse modewereld en won al talloze modeprijzen. Percy staat bekend om zijn beeldschone vrouwelijke, sexy jurken. Een jurk van zijn hand, maakt van elke vrouw een waren prinses. Ondanks zijn vele fans moet Percy Irausquin de deuren van zijn boetiek aan de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam sluiten.

Steve te Pas eigenaar van modegroep Moshi Moshi en financier van Percy Irausquin heeft de samenwerking beëindigd. Volgens Te Pas is de samenwerking niet wat hij ervan verwacht had en wil hij zich meer gaan focussen op zijn eigen label, het spijkerbroekenmerk Blue Blood. Multimiljonair Te Pas was voor 80 procent aandeelhouder van de winkel van de ontwerper en wil deze nu omtoveren tot een Blue Blood-winkel voor vrouwen.

Percy Irausquin werkte al sinds 2005 samen met Te Pas en is totaal verrast door zijn besluit. ‘Ik ga me bezinnen, maar een ding blijft voor mij recht overeind staan: mijn passie voor mooie avondjurken. Ik wil in de Nederlandse Fashion Week in september een kleine show geven voor pers en trouwe klanten. Ik ben niet failliet en ik ga niet stoppen. Ik blijf met mijn twee handen en mijn hoofd mooie dingen maken,’ aldus de modeontwerper.
Pikant detail: in september 2006 ontwierp Irausquin nog de trouwjurk van de echtgenote van Te Pas, actrice Maria Kooistra.

Add Your Comment