Mode is overal, zo ook in musea. Daarom vind je hier 7 tentoonstellingen over mode, zowel in binnen- als buitenland, die je in 2012 kunt bezoeken.

In 2011 was de Alexander McQueen tentoonstelling Savage Beauty een groot succes. De expositie in het Metropolitan Museum of Art in New York eindigde met het indrukwekkende aantal van 661.509 bezoekers. Ook in 2012 zijn er weer de nodige modetentoonstellingen, ik ben benieuwd of 1 van de onderstaande exposities het bezoekersaantal van Savage Beauty kan evenaren.

Louis Vuitton Marc Jacobs

In Parijs start 9 maart in het Musée Les Art Decoratifs de modetentoonstelling Louis Vuitton en Marc Jacobs. De tentoonstelling is te zien tot 16 september en laat een overzicht zien van het werk van Marc Jacobs voor het Franse modehuis Louis Vuitton.

Diana Vreeland

In het Fortuny Museum in Venetië is een hele tentoonstelling gewijd aan journaliste Diana Vreeland. Ze werkte lange tijd voor Harper’s Bazaar en niet te vergeten als hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue. Deze Italiaanse modetentoonstelling, die op 12 maart start, is gericht op de imposante carrière van Diana in de fashion industrie.

Iris van Herpen

Van 25 maart tot en met 23 september 2012 staat het Groninger Museum in het teken van modeontwerpster Iris van Herpen. Iris van Herpen is 1 van de opvallendste modeontwerpers van Nederland en een expositie over haar werk mag daarom hier niet ontbreken. De tentoonstelling biedt een overzicht van haar werk vanaf 2008 tot nu.

Yves Saint Laurent — The Retrospective

Deze modetentoonstelling over het leven van de inmiddels overleden Yves Saint Laurent maakt een rondje om de wereld. Hij startte in Parijs, maar is ondertussen al in Denver aangekomen. In het Denver Art Museum is er vanaf 25 maart tot en met 8 juli is een terugblik te zien op het leven van deze ontwerper.

Fifty Years of James Bond Style

Eindelijk een modetentoonstelling waar je partner graag mee naartoe gaat. In Fifty Years of James Bond Style draait het om, zoals de titel al zegt, James Bond. Tijdens de tentoonstelling zijn er ruim 100 pakken te zien van onder meer Prada, Armani, Tom Ford, Oscar de la Renta en Giorgio Armani. De tentoonstelling start in april en is te zien in het Londense The Barbican.

Christian Louboutin

Mocht je toch al in Londen zijn voor Fifty Years of James Bond Style, sla dan absoluut het Design Museum niet over. Van 28 maart tot en met 1 juli is hier een tentoonstelling over Christian Louboutin te zien. De tentoonstelling laat stapsgewijs zien hoe Louboutin schoenen gemaakt worden en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt. In 2007 maakte fotograag David Lynch de fotoserie Fetish, hierin spelen Louboutin schoenen de hoofdrol. Deze reeks zal evenals te zien zijn.

Elsa Schiaparelli and Miuccia Prada: On Fashion

Opvolger van de Alexander McQueen’s Savage Beauty is de tentoonstelling Elsa Schiaparelli and Miuccia Prada: On Fashion. Deze modetentoonstelling, in The Costume Institute in het Metropolitan Museum of Art in New York, toont ruim 80 ontwerpen van Elsa Schiaparelli and Miuccia Prada. De ontwerpen van Elsa Schiaparelli zijn gemaakt tussen eind jaren 20 en de jaren 50. De kleding van Miuccia Prada is gemaakt vanaf de jaren 80 tot het heden. De tentoonstelling vindt plaats vanaf 10 mei tot en met 19 augustus.

Add Your Comment