leer modetrend
Haal de zweepjes maar te voorschijn, want leer is één van de modetrends voor de winter van 2009-2010.

Zwart leer is de trend van deze winter. Maar wees gerust, accessoires als zweepjes en handboeien komen er dit seizoen niet aan te pas. Hoewel leer vaak stoer staat, gaan we ditmaal voor een chique look, ook wel biker chique genoemd. Denk aan leren blazers en leggings gecombineerd met studs en grove kettingen.

leer modetrend 2

De biker chique look begint met een goede leren basisopstelling. Dit kan in de vorm van een leren jasje, jurk of broek. Om de look meer glamour te geven voeg je er chique materialen zoals pailletten, voile en kasmier aan toe. Om het geheel vrouwelijk te houden kies je voor getailleerde en strakke kleding, dus laat het mannen motorjack thuis!

Omdat leer al gauw erg stoer en soms ook ordinair overkomt, is het not done te veel bloot te showen. Wat wel heel uitdagend is, is jezelf geheel in het leer te hullen. Let er wel op dat de look vrouwelijk blijft. Combineer je items daarom goed met elkaar en probeer een zekere nonchalantheid in de outfit te houden.

Op de catwalk van Roberto Cavalli, Gucci, Balmain, Yves Saint Laurent, Prada, Bottega Veneta, Fendi en Hermès kwam veel leer voorbij.

Add Your Comment