Nu de zomer bijna ten einde loopt, is het de hoogste tijd om ons te gaan concentreren op de modetrends voor winter 2010 – 2011. Daarom vind je hieronder een overzicht van de modetrends voor aankomende winter.

De modetrends van winter 2010 – 2011, die we tijdens de catwalkshows in New York, Londen, Milaan en Parijs zagen, kunnen eigenlijk omschreven worden als elkaars tegenpolen. Zo hebben we aan de ene kant de mooi simpele snit en het klassieke minimalisme tegenover decadente versiering en weelderige stoffen. Maar ondanks dat deze stijlen elkaars uiterste zijn, hebben ze wel één ding gemeen. Elke modetrend is draagbaar op zijn eigen manier.

Als inspiratie voor je nieuwe garderobe vind je hieronder 10 belangrijke modetrends voor winter 2010 – 2011. Sommige van deze trends zijn werkelijk nieuw, andere hebben we al eens eerder gezien, maar zijn dit seizoen voorzien van vernieuwde inslag.

Damesachtig


Verschillende designers brengen deze winter een hommage aan de jaren vijftig vrouw. Vrouwelijke vormen worden netjes bedekt met knielange jurken die vanaf de heupen wijd uitlopen, colletjes en kokerrokken. De nadruk ligt op de taille en hier en daar wordt een verleidelijk stukje decolleté geshowd.

Gezien bij: Louis Vuitton, Prada, Dolce & Gabbana, Marni en Fendi.

Minimalisme


Simpelheid en luxe dat is wat de minimalistische look typeert. Het scherpe silhouet, de minimale lijnen, de rustige tinten zoals blauw, camel, grijs en winters wit en het gebrek aan tierlantijnen zorgen ervoor dat deze stijl eenvoudig oogt. Maar het zijn juist deze ongecompliceerde elementen die zorgen voor een krachtig statement.

Gezien bij: Calvin Klein, Celine, Stella McCartney, Maxmara, Chloé en Givenchy.

Weelderig


Ondanks de vele minimalistische looks op de catwalk antwoorden een aantal ontwerpers met een weelderig tegenoffensief. Geen simpelheid en beige, maar veren, brokaat, glitters, studs, fluweel, franjes, heftige prints en blinkend goud. Meer is duidelijk beter wat deze trend betreft.

Gezien bij: Balmain, Emilio Pucci, Alexander McQueen, Lanvin en Gucci.

Buitenleven


Het buitenleven krijgt deze winter een wel heel stijlvolle dimensie. Verschillende designers lieten zich namelijk inspireren door landelijke taferelen, wat zich vertaalt in een kleurenpalet van bruin, groen en grijs gecombineerd met tweed, tartan, leer en schapenvacht.

Gezien bij: Burberry, Salvatore Ferragamo, Louis Vuitton, Paul Smith en Marc Jacobs.

Zwarte magie


Dit seizoen is de uitgelezen kans om jouw duistere kant te ontdekken. Want op de catwalk toonden de designers hun affiniteit met de zwarte magie. Het resultaat is een glamoureuze gothic look met luxe stoffen als fluweel, kant en leer.

Gezien bij: Balmain, Alexander Wang, Proenza Schoulder, Valentino en Donna Karan.

Bont


Bont was rijkelijk aanwezig op de catwalk, variërend van imitatiebont tot een echte dierenpels. Ontwerpers plakten het bontige velletje werkelijk overal op. Zo zagen we onder andere harige laarzen, aaibare jassen en bonte broekjes voorbijkomen.

Gezien bij: Chanel, Giorgio Armani, Balenciaga, Gucci, Bottega Veneta en Fendi.

Uniform


De military look is op zich niets nieuws, maar dit seizoen is de trend toch net even iets anders. Het nieuwe uniform valt namelijk op door zijn sterke snit en zijn vakkundige details en juist niet door rijkelijke versieringen en epauletten.

Gezien bij: Marc Jacobs, Dolce & Gabbana, Burberry, Maxmara en Dries van Noten.

Breisels


Mocht het deze winter weer ijzig koud worden, dan zitten we er ditmaal warmpjes bij. Want gebreide stoffen in de vorm van wollige jurken, truien, vesten en zelfs playsuits kwamen regelmatig voorbij op de catwalk.

Gezien bij: Dolce & Gabbana, Prada, Dior, Chanel en Stella McCartney.

Luipaardprint


Dierenprints, je houdt er van of je vindt het helemaal niets. De modehuizen hebben dit seizoen in ieder geval één grote favoriet, de luipaardprint. Het gevlakte huidje komt dan ook terug op talloze kledingstukken en accessoires.

Gezien bij: Gucci, Roberto Cavalli, Balmain, Etro, Dolce & Gabbana en Moschino.

Kleur


Deze winter is het aangewezen seizoen om je garderobe van wat kleur te voorzien. Designers kozen naast het gebruikelijke sombere winterkleurenpalet ook voor felle kleuren, zoals rood, geel, roze, paars, groen en blauw.

Gezien bij: Miu Miu, Versace, Sonia Rykiel, Giorgio Armani, Donna Karan en Bottega Veneta.

Video Modetrends winter 2010 – 2011

Foto’s via Style.com