Dit seizoen kun je weer de kledingkast van je partner onveilig maken. Want de androgyne look is één van de modetrends van winter 2011-2012.

Tijdens de New York, Londen, Milaan en Parijs Fashion Week was de androgyn modetrend van winter 2011-2012 goed vertegenwoordigd. Veel designers kozen voor mooie broekpakken afgewisseld met chique smokings. Zo zagen we bij Yves Saint Laurent scherpe en sensuele pakken en koos Ralph Lauren voor vlinderstrikjes. Maar de echte meester van de mannelijke look was Karl Lagerfeld met zijn Chanel collectie.

Hoe draag je het?

De basis van de androgyne stijl is iets wat Franse vrouwen al jaren in hun vingers hebben. Denk aan een fragiele dame gehuld in een mannenjasje. Het geheel is stoer, maar tegelijkertijd ook vrouwelijk door het gebruik van luxueuze materialen.


Deze modetrend wordt gekenmerkt door ruimvallende blazers, mannelijke jassen en elegante broekpakken. Zo kun je kiezen voor een jumpsuit of voor een gebreide legging met een vest. Als je het geheel wat vrouwelijker wilt houden, ga dan voor een tweed pak met een mooie snit.

Naast het gewone broekpak is ook de vrouwen smoking dit seizoen van de partij. Een slank gesneden cropped broek met bijpassend jasje is een goed alternatief voor de cocktailjurk. Om het geheel van wat sexappeal te voorzien, kun je de witte blouse ook thuis laten en simpelweg niets dragen onder het smokingjasje.

Accessoires


Als je de androgyne look in je accessoires wilt laten doorlopen, dan zijn loafer schoenen, laarzen met een stalen neus, een leren tas en een vilthoed een goede keuze. Een smoking combineer je met hoge hakken, een simpele clutch en een strategisch geplaatste glimmer.

In de collectie van Salvatore Ferragamo, Chanel, Ralph Lauren, Moschino, Yves Saint Laurent, Stella McCartney en Michael Kors zijn mannelijke details verwerkt. Wat vind jij van de androgyn modetrend voor winter 2011-2012?

[bawlu_buttons]

Foto’s via Style

Add Your Comment