De tempraturen worden steeds lager en dat houdt in dat de winter eraan komt. Om deze koude maanden modieus door te komen vind je hier de modetrends voor winter 2011-2012.

Tijdens de grote catwalkshows kwamen verschillende modetrends voor winter 2011-2012. Zo zagen we modellen gehuld in rubber en leer, androgene elementen en de terugkeer van vervlogen tijden. Kortom, deze winter is een seizoen vol tegenstellingen. Zo kun je kiezen voor kuis of juist sexy of voor vrouwelijk of toch jongensachtig.

Ter inspiratie voor je nieuwe garderobe staan hieronder 10 belangrijk modetrends voor winter 2011-2012.

Jaren 60

De jaren 60 worden deze winter nieuw leven ingeblazen. Denk bij deze modetrend aan A-lijn jurkjes, scherpe lijnen, korte rokjes, Mondriaan prints en felle kleuren.

Gezien bij: Burberry, Prada en Yves Saint Laurent

Dominatrix

Dit seizoen is het moment om je uitdagende kant te laten zien. Want de dominatrix look vierde hoogtij op de catwalk. Zo kozen verschillende ontwerpers voor leer en latex met een vleugje kant en chiffon.

Gezien bij: Louis Vuitton, Alexander McQueen en Dior

Edelstenen

Na de Color blocking modetrend van afgelopen zomer gaan we deze winter massaal voor edelstenen. Kleuren als smaragdgroen, robijnrood en amethistpaars zijn verwekt in luxe stoffen voor een onvervalste rijkdom.

Gezien bij: Diane von Furstenberg, Gucci en Versace

Jaren 40

Naast de jaren 60 nemen verschillende modehuizen ons dit seizoen ook mee naar de jaren 40. Bij deze modetrend draait het om jurken tot net over de knie, kokerrokken en jasje met hoekige schouders.

Gezien bij: Miu Miu, Marc Jacobs en Valentino

Nomaden

De nomaden modetrend voor winter 2011-2012 is een samenvoeging van Navaho indianen, het Wilde Westen en ambachtelijke invloeden. Dit resulteert in opvallende prints, haakwerk en grove stoffen.

Gezien bij: Rodarte, Rodarte en Hermès

Androgyn

De androgyne look is terug van weggeweest. De kledingkast van je partner is je toevluchtsoord voor deze trend. Een ruimvallende blazer in het ingrediënt van deze look.

Gezien bij: Chanel, Stella McCartney en Ralph Lauren

Jaren 70

Veel ontwerpers hadden heimwee naar oude tijden. Want naast de jaren 40 en 60 zagen we ook de jaren 70 stijl op de catwalk. Dit vertaalt zich in zacht gebreide stoffen, wijd uitlopende broeken en bontjassen.

Gezien bij: Mulberry, Dolce & Gabbana en Tommy Hilfiger

Minimalisme

De minimalisme modetrend gaat al heel wat seizoenen mee en ook deze winter is de look weer van de partij. Ditmaal splits de stijl zich alleen in 2 richtingen. Zo kun je kiezen voor het minimalisme uit de jaren 60 of de scherpe snit van de jaren 90.

Gezien bij: Jil Sander, Lanvin en Céline

Vrouwelijkheid

Naast de harde dominatrix look mogen we deze winter ook onze tedere vrouwelijkheid tonen. De belangrijkste kenmerken van deze trend zijn verleidelijk en zacht in de vorm van kanten jurkjes, bontkragen en poederige kleuren.

Gezien bij: Moschino, Donna Karan en Valentino

Glans

De glans modetrend van winter 2011-2012 maakt de donkere maanden wat lichter. Glans zien we terug in de vorm van pailletten, glitters en metallics. Bij deze look kun je kiezen voor 1 opvallend item of meerdere glans stukken met elkaar combineren.

Gezien bij: Prada, Marc Jacobs en Balmain