De matrozen look is één van de modetrends voor de zomer van 2010. Ditmaal geen onschuldige “daar was laats een meisje loos aangelegenheden,” maar stoere matrozen dames.

Het matrozen meisje van aankomende zomer lijkt in de verste verte niet op de lijfelijke marine modetrend, zoals we die al vaker hebben gezien. De matrozen meisjes van dit seizoen zijn sexy, opstandig en combineren een tikkeltje punk met piraten invloeden.

Hoe draag je het?
Met een simpel shirtje met Bretonse strepen haal je het in de zomer van 2010 niet. Bij de matrozen meisje modetrend draait het ditmaal om verleidelijke en rebelse dames met een subtiel piratenaccent. Denk dus niet à la Jack Sparrow uit de Pirates of the Caribbean, maar aan een vrouw die de wereldzee bevaart.

Bij deze look is het de bedoeling dat je van alles met elkaar mixt, maar maak het ook weer niet te gek. Combineer bijvoorbeeld een streepjes item met iets dat opvallende kleuren heeft. Of kies voor een gestreept jasje of jurk met opvallend silhouet. Bij deze stijl doen accessoires het ook erg goed. Zo kun je denken aan typische piraten sjaaltje om je hoofd. Kortom in deze look zie je er niet alleen goed uit, maar lijk je ook nog eens onoverwinnelijk.

Welke designers?
Op de catwalk kwamen heel wat matrozen meisje voorbij. Zo zagen we haar tijdens de show van Jean Paul Gaultier, Marni, Givenchy, Hermès, Alexander Wang en Kenzo.

Add Your Comment