Verleidelijkheid is één van de modetrends voor de zomer van 2010. Denk aan lingerie-invloeden, transparante stoffen, gaten en openingen op onmogelijke plekken en prikkelende kleuren.

Verleidelijkheid vierde hoogtij op de catwalk tijdens de verschillende modeweken. Het is dan ook niet vreemd dat we deze modetrend aankomende zomer veel gaan zien. Zo kun je kiezen voor jurkjes met kleine uitsneden, lingerie als bovenmode en doorzichtige tops en broeken. Kortom het wordt een hete en sexy zomer.

Hoe draag je het?
Als je geen celebrity of dame van lichte zeden bent, doe je er verstandig aan als je deze verleidelijke modetrend met mate toepast. Kies bijvoorbeeld voor een satijnen jurkje, een top met kante details of voor een korset.

Vind je een negligéachtig jurkje iets te viel van het goede? Probeer dan eens een doorzichtig hemdje met een blazer of een korset met een cardigan. Door zo’n combinatie maak je je outfit een stuk minder bloot.  Een transparante stof als chiffon maak je minder doorschijnend door meerdere lagen over elkaar te dragen.

De makkelijkste manier om deze trend in je ouftit te verwerken, is door te kiezen voor een klein verleidelijk detail. Denk bijvoorbeeld aan mooie bh bandjes die zichtbaar zijn of een stukje kant dat onder je rokje uitglipt.

Wat opvalt aan de lingerieachtige ouftis is dat de nadruk vaak ligt de taille. Deze werd op de catwalk bijvoorbeeld geaccentueerd met riempjes, door een jurkje die op die plaats juist doorzichtig was of omdat de taille simpel weg bloot was. Maar houd met deze modetrend wel in de gaten dat je kiest voor een creatie die past bij jouw figuur.

Welke designers?
Verleidelijke mode zagen we op heel veel catwalks voorbij komen. Zo zagen we bij Jean Paul Gaultier zijn bekende bh-cups, die de ontwerper ooit speciaal voor Madonna heeft gemaakt, en bij Dolce & Gabanna een overvloed aan korsetten.

Naast deze lingerie lovers kozen ook een aantal ander modehuizen voor deze look. Zo koos Michael Kors voor jurken met grote uitsneden, die hij weer aan elkaar plakte met doorzichtig plastic. En gingen Dior en Stella McCartney voor transparante jurken, Marc Jacobs en Yves Saint Laurent voor bh’s en Bottega Veneta voor het korset.

Add Your Comment