Bloemen spelen dit seizoen een grote rol in de modetrends van zomer 2012. Niets nieuws zou je zeggen, maar toch zijn de bloemen ditmaal net even iets anders dan voorgaande zomers.

Bloemen, ontwerpers zijn er dol op! We zagen deze modetrend voor zomer 2012 dan ook tijdens heel veel shows voorbij komen. Zo stuurden DKNY en Blumarine een vrolijke bloemenwinkel de catwalk op, lieten Dolce & Gabbana zich inspireren door de Italiaanse moestuin en koos Prada voor 3D bloemen.

Hoe draag je het?

Voor de bloemenprints van deze zomer geldt: hoe robuuster hoe beter. Het boeket varieert van klein tot krachtig en van abstract tot digitaal. Denk aan kleurrijke Hawaï bloemen, liefelijke madeliefjes aangevuld met palmbomen, flamingo’s en hier en daar een ui, tomaat of een rode peper.

Qua bloemenprint kun je met deze modetrend werkelijk alle kanten op, zo lang je maar van onder tot boven eruit ziet als een bloemenzee. Kies bijvoorbeeld voor een paradijselijk zomers jurkje, jaren 70 bloemenpak, een kleurrijk bloemig jasje of een jumpsuit met een bloemenprint.

Accessoires

De bloemen modetrend van zomer 2012 kun je echt van top tot teen dragen. Maar vind je een gehele bloemen outfit met bijpassende schoenen en een tas iets te veel van het goede? Ga dan voor een rustig jurk en laat de bloemen terugkomen in je accessoires.

Foto’s via Style

Add Your Comment