Eksters opgelet! Dit seizoen mag er geglommen worden. Want glans is één van de modetrends voor zomer 2012.

Stenen, pailletten, kristallen en metallics op de catwalks van de grote modehuizen stikte het ervan. Zo gingen Roberto Cavalli, Loewe, Marchesa en Gucci voor glanzend gouden jurken en jasjes. Kortom, de glas modetrend van zomer 2012 zorgt zeker voor de nodige glamour in je kledingkast.

Hoe draag je het?

Dit seizoen is het moment om alles dat stralend en glanzend is te onthullen. Luxe metallics zorgen voor een subtiele glitterinjectie. Daarom zijn fonkelende er reflecterende stoffen in bijna alle soorten kleding items, variërend van stoere shorts tot liefelijke bloemen rokjes, verwerkt.

Bij deze trend is het heel belangrijk dat je je absoluut niet van top tot teen in glans hult. Kies juist voor één item dat voor de nodige elegantie zorgt. Zo is een metallic jasje gecombineerd met een fris wit shirt een goede optie. Ook is een vest met daaronder een glanzende top een veilige manier om deze trend te dragen. En als je het maximale uit je look wilt halen, kijk dan voor rijke sprankelende kleuren zoals goud en dieppaars.

Accessoires

Als je outfit al de nodige glimmers bevat, kun je je accessoires het beste rustig houden.  Maar als een glanzend jasje of rok te veel voor jou is, dan zijn kleine glitterende elementen een goed alternatief om de glans modetrend van zomer 2012 eigen te maken. Want en paar sprankelende pumps, sieraden of tas geven een look met donkere kleuren ook de nodige schittering.

Foto’s via Style

Add Your Comment