Mulberry presenteerde op de Londen Fashion Week 2011 de collectie voor winter 2011. Het Engelse merk deed dit in het luxe Claridges hotel.

Ontwerpster Emma Hill liet zich voor de Mulberry winter 2011 collectie, die zij tijdens de Londen Fashion Week 2011, onthulde inspireren door het verhaal van The Fantastic Mr Fox. Dit resulteerde in een collectie waarin het Engelse platteland de hoofdrol speelt.

Op de klanken van George Clooney alias Mr Fox schreden modellen gehuld in leren jasjes, corduroy rokken, strakke broeken, mantelpakjes, vissersjassen, grote sjaals en in liefelijke korte jurkjes en maxi dresses over de catwalk. Qua kleur zagen we veel natuurlijke tinten zoals kaki, groen, grijs en zwart aangevuld met paars en metallic nuances.


Hoewel Mulberry een leuke en vooral draagbare wintercollectie neerzette waren de echte sterren niet de kledingstukken maar de tassen. Zo kwamen er nieuwe versies van de Alex langs waaronder één met diamantvorming stikwerk en vossenkop hardware en de Bayswater uitgevoerd in paardenhaar met daarop vossenkop klinknagels. Verder waren er nog 2 nieuwe modellen de Polly Push Lock, de opvolger van de Neely, en de Carter, een kleine schoudertas.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=aeMqiQlcd6w[/pro-player]

Foto’s via Style