Al weken keek ik ernaar uit en afgelopen vrijdag was het dan zover. Ik ben naar The Muppets geweest. Maar tijdens de film viel het mij op dat sommige Muppets wel erg veel overeenkomst vertonen met modemensen.

Als kind heb ik The Muppets eigenlijk nooit goed meegekregen, maar na het zien van de eerste trailer wist ik dat ik deze film moest zien. Hoewel mijn verachtingen hooggespannen waren, viel het absoluut niet tegen. Kermit de Kikker, Miss Piggy, Animal, Gonzo en de rest zorgen voor een hoop nostalgie en minstens evenveel flauwe grappen.

Muppets en mode

Maar naast een flinke dosis Muppets bevat de film ook de hoognodige mode. Zo is Miss Piggy plus-size editor van Vogue Paris en gekleed in Zac Posen en Christian Louboutin. Daarnaast is Emily Blunt, inderdaad de assistente van Miranda Priestly uit The Devil Wears Prada, de secretaresse van Miss Piggy.

Maar tijdens het kijken van de film zag ik nog wat gezichten uit de modewereld. In The Muppets komt namelijk het lied Am I a Man or Am I a Muppet? voorbij. Na dit nummer leek Janice opeens op Donatella Versace, Dr. Bunsen Honeydew op Alber Elbaz, Sam the Eagle op Karl Lagerfeld en Link Hogthrob op Tom Ford.

Foto’s via Fashionista

Add Your Comment