Veel Nederlands schoon domineert de internationale modewereld. Ze zijn graag geziene gasten in tijdschriften en op catwalk van mening bekend ontwerper. Daarom ga ik eens wat dieper in op de achtergrond van 5 Nederlandse topmodellen.

Het is wel eens leuk om wat meer te weten over onze Nederlandse topmodellen. Het zijn mooie vrouwen, maar hoe zijn ze eigenlijk zo groot geworden en voor welke merken werken ze nu precies? Ik ga je wat meer informatie geven over een paar van deze knappe getalenteerde dames uit ons kikkerlandje.

Doutzen Kroes


Doutzen Kroes is geboren op 23 januari en is waarschijnlijk het grootste Nederlandse model uit deze tijd. Op het moment is ze topmodel, actrice, vrouw van DJ Sunnery James en moeder van zoontje Phyllon. 2003 leek modellenwerk haar een leuk bijbaantje en stuurde ze wat vakantiekiekjes naar het bureau Paparazzi en hetzelfde jaar nog vloog ze naar New York. De laatste jaren staat ze bekend als een van de dames van Victoria’s Secret en loopt ze shows voor merken als Versace en D&G. Ook staat Doutzen Kroes onder contract bij L’Oréal.

Bregje Heinen


Bregje Heinen is geboren op 5 maart 1993. Dit betekend dat ze met haar 19 jaar een jong internationaal Nederlands topmodel is. 2 jaar geleden werd dit meisje ontdekt en nu heeft ze al shows voor Replay, D&G en DKNY gelopen en onlangs stond ze zelfs op de cover van de Griekse Vogue. Op het moment heeft ze de hoofdrol in de commercial van Victoria’s Secret. Hiermee treedt ze in de voetsporen van Doutzen Kroes.

Saskia de Brauw


Saskia de Brauw is geboren op 17 april 1981. Ze is naast Nederlands topmodel ook artieste. Op haar 16e begon ze met modellenwerk, maar ze stopte er al na 1 jaar mee omdat ze aan de kunstacademie van Amsterdam ging studeren. Nadat ze deze afgemaakt had, ging ze bij een bakkerij werken. Hier besloot ze 1,5 jaar geleden om haar modellencarrière een nieuwe boost te geven. Dit bleek een erg goed idee te zijn, want binnen no time hoorde ze bij de top. Zo heeft ze al op de cover van de Franse en Italiaanse Vogue gestaan, werkte ze voor Versace, is ze het gezicht van Chanel en mag ze zich een muze van Karl Lagerfeld noemen.

Iekeliene Stange


Iekeliene Stange is geboren op 27 juli 1984. Ze werd ontdekt tijdens haar studie multimedia in Rotterdam en is daarmee het tweede creatieve model in dit lijstje. Ze is namelijk naast model ook fotografe. Voordat dit Nederlandse topmodel gescout werd liep ze erbij als een punkrocker met rode dreadlocks. Op het moment is Iekeliene een veel gevraagd model. De laatste shows waarin ze meeliep waren die voor de winter van 2012. Zo was ze te zien op de catwalk bij Dior en Hermés.

Bette Franke


Betty Franke is geboren op 3 december 1989. Ze was op haar 14e aan het winkelen met haar moeder op de Kalverstraat in Amsterdam toen ze werd gevraagd om modellenwerk te doen. 5 jaar later was ze het gezicht van de Hugo Boss parfum. Ook heeft ze gewerkt voor merken als Calvin Klein, Chanel en Chloé. Deze zomer is Bette te zien in de campagne van Hermés. Ook was ze dit jaar een veel gevraagd model voor merken als Dior, Miu Miu en Valentino.

Foto’s via Style en Mlemonde

Add Your Comment