Op de New York Fashion Week onthulde Donna Karan haar zomer 2011 collectie. De ontwerpster draait alweer 25 jaar mee in de modewereld en vond dat de juiste gelegenheid om een andere weg in te slaan.

Donna Karan staat bekend om haar pure, stedelijke en ietwat sportief ogende creaties. Maar de ontwerpster vond het duidelijk tijd voor een andere stijl. Ze koos voor een zomercollectie genaamd Raw Romance die geïnspireerd is door de woestijn.


De modellen liepen over de catwalk gekleed in soepelvallende gedrapeerde jurken afgewisseld met gekreukte safari jasjes, luchtige blouses en wijde broeken. Het kleurenpalet bestond uit zandkleuren aangevuld met wit. Heel opvallend was dat Donna Karan helemaal geen zwart had verwekt in haar collectie, een kleur die zij normaal vaak gebruikt.

Misschien was deze sensuele, vrouwelijke collectie met een ruw randje niet de meest voor de handliggende Donna Karan collectie die we ooit hebben gezien. Maar dat is juist wat mode zo mooi maakt, je weet immers nooit precies van tevoren welke kant een designer opgaat.

Add Your Comment