New York Fashion Week Marc by Marc Jacobs winter 2013
Marc Jacobs onthulde gister zijn Week Marc by Marc Jacobs collectie voor winter 2013 op de New York Fashion Week. De ontwerper trakteerde zijn publiek op een heus retro feestje.

Vanwege de sneeuwstorm in New York moest Marc Jacobs de show van zijn eerste lijn verschuiven naar aanstaande donderdag. Het gat in de planning vulde hij op door zijn Marc by Marc Jacobs winter 2013 collectie te onthullen en dat was zeker geen straf. Want deze Marc by Marc Jacobs lijn was echt een lust voor het oog en ook een stuk volwassener dan we normaal van het label gewend zijn.

Voor de Marc by Marc Jacobs collectie koos de ontwerper als thema seventies chic. De show opende met een model gehuld in een rode jurk met retro print. Hierna volgden blouses gecombineerd met kokerrokken, broekpakken en satijnen mini-jurkjes en broeken. De creaties waren versierd met geometrische dessins en bloemenprints en het kleurenpalet varieerde van oranje en paars tot donkerblauw en bordeauxrood.

Qua accessoires droegen de modellen tailleriempjes en op hoedendozen geïnspireerde handtassen. Ook zagen we grote, rechthoekige, leren handtassen en tassen voorzien van een bontje. Verder waren de voeten gestoken in pumps met een plateau, ronde neus en houten hak.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=_bib0fg0K6U[/pro-player]

Foto’s via Style