Puur en simpel waren de sleutelwoorden van de Marc Jacobs show tijdens de New York Fashion Week. Geen celebrities, maar wel een hoop bruin papier moest de show van zijn charme voorzien.

Marc Jacobs koos er ditmaal voor om zijn collectie voor winter 2010/2011 op een andere manier dan normaal te presenteren. Op de catwalk stond een grote houten box die omwikkeld was met bruin papier. Vervolgens werden de lichten gedempt en liep Marc Jacobs zelf het podium op en trok het papier van de box. Hierdoor werden 56 modellen onthuld.

Op de klanken Somewhere Over the Rainbow liep het eerste model gehuld in een grijze outfit compleet met grijze enkelsokjes over de catwalk. Daarna zagen we a-lijn cashmere en wollen jassen en a-lijn rokken, die ook gecombineerd werden met korten sokjes en kitten heels.

Verder bestaat de nieuwe Marc Jacobs wintercollectie uit jurken met trompe l’oeil strikken, wijde broeken en ruimvallende colberts, gebreide truien en heel veel bontjassen. Jacobs gebruikte voornamelijk de kleuren zwart, grijs en beige en wisselde dit af met grafische prints en gele creaties.

Hoewel de collectie niet erg vernieuwend is, waren de Marc Jacobs invloeden overduidelijk zichtbaar. De ontwerper had er ook bewust voor gekozen om niets vernieuwend te presenteren, maar juist te kiezen voor waar hij goed in is. “Er wordt al zo vaak geprobeerd om vernieuwend te zijn waardoor iets nieuws steeds minder nieuw lijkt,” liet Jacobs weten.

Add Your Comment