Marc Jacobs showde op de laatste dag van de New York Fashion Week zijn zomer 2012 collectie. De ontwerper liet zich, net zoals collega Ralph Lauren, inspireren door de jaren 20.

Vanwege oorkaan Irene was Marc Jacobs genoodzaakt om zijn catwalkshow op de New York Fashion Week een paar dagen te verplaatsen. Toch weerhield deze tegenvaller hem er niet van om groots uit te pakken. Zo bouwde hij de Lexington Avenue Armory om tot een danszaal uit vervolgen tijden.

Op de houten catwalk met daarachter gouden gordijnen verschenen 46 creaties. Marc Jacobs gebruikte voor zijn zomer 2012 collectie een jaren 20 stijl gecombineerd met disco elementen. Zo zagen we knielange rokken, mantelpakjes, kokette jurkjes, blouses en verschillende mantels.

Verder koos Jacobs voor een uitgesproken kleurenpalet met geel, blauw, rood, groen, wit en bruin en gebruikte hij veel pailletten, organza, lovers en franjes. Verder droegen de modellen metallic pumps, cowboylaarsjes, een sjaaltje in hun haar, kniekousen en handtassen variërend van klein tot groot.

Natuurlijk werd Marc Jacobs aan het einde van de show ook gevraagd naar zijn mogelijke overstap naar Dior. Hierop antwoordde hij: “Ik denk niet verder dan vandaag. Ik weet niet wat ik ga doen met wat dan ook. Ik bedoel, het zou een eer zijn om voor Dior te werken. Maar ik werk met een team en ik wil ook met deze mensen blijven werken. Ik denk dat het heel spannend gaat worden. Ik zou nooit nee kunnen zeggen.” Kortom, Marc Jacobs zegt geen nee, maar een overduidelijke ja kunnen we het ook niet noemen.

Foto’s via Style

Add Your Comment