Michael Kors presenteerde onlangs zijn zomer 2011 collectie op de catwalk van de New York Fashion Week. De ontwerper schotelde zijn publiek een voor zijn doen simpele, maar toch ook begerenswaardige collectie voor.

Michael Kors liet zich voor zijn zomer 2011 collectie inspireren door het strand, wat resulteerde in een ontspannen en meer simpel ogende collectie dan we normaal van hem gewend zijn. Toch was Michael zelf heel tevreden met de collectie, omdat deze zijn vaardigheden als ontwerper toonde. “Het draait allemaal om de snit en de textuur. Je kunt je niet verstoppen achter ruches. Maar ik houd van goed geplaatste eenvoud,” aldus Kors.

Modellen liepen over de catwalk gehuld in lange rokken, dunne truien, wijde broeken, tuniekjurken trenchcoats en badpakken. Qua kleuren koos Kors voor wit, beige en zandtinten aangevuld met groen, geel en roze.

Kors verwerkte het strand thema natuurlijk ook in zijn accessoires. Zo zagen we grote tassen van strooi en leer en zonnehoedjes. Ook qua schoeisel hield de ontwerper het makkelijk en koos hij voor platte sandalen en espadrilles.

Ondanks dat er een echt wouwfactor ontbrak op de catwalk, ben ik ervan overtuigd dat deze collectie het aankomende zomer in de Hamptons het erg goed doet. Want al met al presenteerde Michael Kors een mooie, draagbare en begeerlijke collectie.

Foto’s via Style

Add Your Comment