Michael Kors
Zwart en kaki kampioen Michael Kors presenteerde tijdens de New York Fashion Week zowaar niet een collectie met een overwegend zwartkleurig palet. Kors vaart voor zomer 2010 een optimistischere richting en koos voor pasteltinten.

Hoewel Michael Kors voor aankomende zomer is gezwicht voor pastels, hield de designer zich wel vast aan zijn favoriete architecturale vormen. De collectie was chic en gestroomlijnd, maar het gebruik van kleuren als zeeblauw, mintgroen, en lavendel maakt het net even iets anders.

Michael Kors 2

Op de catwalk zagen we voornamelijk mouwlozen jurkjes variërend van kreukelig lamé tot gedrapeerde jersey en van tafzijde tot leer. Opvallende waren de jurken met zigzag rits en de cocktailjurkjes waarbij rondom de ribben wat stof was weggeknipt. Ook zagen we mooie getailleerde jasjes met ronde schouders, gecombineerd met korte rokjes, voorbij komen.

Ondanks dat de collectie hier en daar wat mindere stukken bevat, creëerde Kors met zijn kunstzinnige aanpak van ritsen, geschilderde lovertjes spetters en veelvuldig gebruik van blote schouder creaties, gecombineerd met zijn kenmerkende gestroomlijnde vormen een hebberig makende collectie.