Percy Irausquin

Percy Irausquin, de Nederlandse modeontwerper van Arubaanse afkomst, is op 14 augustus 2008 door een noodlottig ongeval in zijn woning in Amsterdam overleden. De 39 jaar oude designer werd donderdagmiddag in de badkamer van zijn huis dood aangetroffen. Volgens de woordvoerster is het nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Diverse bronnen melden dat de Irausquin is uitgegleden in de douche.

De politie in Amsterdam meldde dat het ongeval donderdag is gebeurd. Omstreeks half twee kreeg de politie een melding dat de ontwerper werd gereanimeerd. Percy, die waarschijnlijk in de douche is uitgegleden en met zijn hoofd op de vloer terecht kwam, werd door zijn ex-vriend Arjan Mallie dood aangetroffen. Zijn familie in Aruba is bijeen om zijn uitvaart te regelen.

Irausquin die bekend stond om zijn schitterende avondjurken werd gezien als één van de meest getalenteerde ontwerpers van Nederland. De geliefde designer showde eind juli zijn allereerste prêt-á-porter collectie tijdens de Amsterdam International Fashion Week. Daarnaast was hij ook één van de kanshebbers voor de Mercedes Benz Dutch Fashion award in de categorie beste designer. Deze prijs wordt binnenkort uitgereikt.

Het team van Modeblog is erg ontdaan van het plotselinge verlies van Percy Irausquin, die slechts 39 jaar werd. Percy was een ontwerper met een zeer groot talent en kon als geen ander stijlvolle en super vrouwelijke jurken creëren. Ons medeleven gaat uit naar al zijn dierbaren. Wij wensen hun veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Foto: Joris Bruring

Video van Percy Irausquin, tijdens de AIFW 2008

[flv:https://www.modeblog.nl/percy-irausquin.flv 480 272]

Add Your Comment