Oscar de la Renta New York fashion Week winter 2013
Dinsdag onthulde Oscar de la Renta zijn langverwachte winter 2013 collectie tijdens de New York Fashion Week. Het bijzondere aan deze lijn is dat de 80-jarige designer deze samen ontwierp met John Galliano.

Oscar de la Renta kwam vorige maand uitgebreid in de media toen hij onthulde dat John Galliano een paar weken bij hem aan de slag zou gaan. Sindsdien werd er door de modewereld reikhalzend uitgekeken naar de Oscar de la Renta collectie voor winter 2013, die gister gepresenteerd werd op het plankier van de New York Fashion Week. Het resultaat van de samenwerking was een show die het beste valt te omschrijven als Oscar de la Renta met een vleugje Galliano.

Hoewel de collectie voornamelijk Oscar de la Renta ademde, was de invloed van John Galliano duidelijk zichtbaar. Zo zagen we jasjes, gecombineerd met knielange rokken, die verdacht veel leken op het iconische Bar jacket van Dior. Ook had Galliano duidelijk zijn vinger in de pap op beautygebied. Want de modellen hadden hun haar in een wetlook en hoe verder de show voorderde hoe donkerder de make-up werd.

Ondanks dat Galliano’s signature aanwezig was, waren veel looks toch van de klassieke stijl van het modehuis voorzien. Denk bijvoorbeeld aan jurken met bloemenborduursels en avondjurken in groen, paars en roze. Wel leek het geheel wat minder frivool dan we normaal van de ontwerper gewend zijn.

Natuurlijk werd er aan het eind van de show druk gespeculeerd of John Galliano samen met Oscar de la Renta op de catwalk zou verschijnen. Maar toen het laatste model haar entree maakte, werd duidelijk dat de ontwerper alleen het applaus in ontvangst nam. Of Galliano nog een tijdje voor het modehuis blijft werken is onduidelijk. In een interview liet De la Renta wel weten dat hij het geweldig zou vinden als Galliano blijft. Kortom, het zou zomaar kunnen dat de 80-jarige ontwerper in Galliano zijn opvolger ziet.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=OpqgBrlqvl8[/pro-player]

Foto’s via Style

Add Your Comment