Oscar de la Renta presenteerde woensdagavond zijn winter 2011 collectie tijdens de New York Fashion Week 2011. De show was zoals we van de ontwerper gewend zijn een aaneenschakeling van luxe.

Ontwerper Oscar de la Renta nam ons tijdens zijn show op de New York Fashion Week 2011 mee op reis. De designer liet ons door middel van zijn collectie voor winter 2011 kennismaken met de weelderige cultuur van Perzië, Marokko en India. Op de Silk Road van Oscar de la Renta kom je dan ook geen simpele gewaden tegen, maar blakend goud en zuivere rijkdom.

Op de catwalk zagen we vrouwelijk creaties met een vleugje mystiek. Tientallen modellen gehuld in mantelpakjes, chic jurken, gebreide vesten, veren rokjes, glanzende avondjurken en bontjassen kwamen voorbij. Om het winterse plaatje compleet te maken droegen sommige dames een muts van konijnenbont.


Oscar de la Renta combineerde voor zijn creaties veel verschillende texturen. Zo gebruikte hij wol, tweed, leer, tule, chiffon, fluweel, brokaat, lovertjes, borduurwerk en diverse soorten bont. Daarnaast koos hij voor opvallende prints en de kleuren paars, groen, wit, rood, blauw, goud en groen.

De wintercollectie van Oscar de la Renta was zoals altijd het toppunt van luxe. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze mooie en overdadige lijn wederom goed in de smaak zal vallen bij de happy few.

Foto’s via Style

Add Your Comment