De collectie van Balenciaga, die showde tijdens de Parijs Fashion Week, is niet geïnspireerd op de vrouwelijke jaren 60 stijl, zoals we bij andere ontwerpers de afgelopen weken wel hebben gezien. Balenciaga heeft meer futuristische kleding ontworpen, die een beetje doet denken aan astronauten.

Balenciaga heeft voor de winter van 2010/2011 een moderne collectie ontworpen, die denk ik niet bij iedereen in de smaak valt en ook niet helemaal draagbaar is. Zo begon de show met jassen in een hoekig silhouette, gemaakt van zware materialen voorzien van grote lappen bont om de tailles, driehoekige vouwen aan de voorkant en ‘vleugels’ aan de achterkant.

Balenciaga’s innovativiteit wordt getoond wanneer het breiwerk verwerkt is in gordel truien met prints van blokken, in de opvallende kleuren licht ijsblauw, mandarijn, bruin en aqua. De delicaat gebreide jurkjes met een borduursel van kant, lijken met kleine ronde gaatjes aan de onderkant te zijn geperforeerd.  Een print die ook opvalt in de collectie is de tekst van handleidingen, die in allerlei hoeken op apart gesneden tops en rokjes bedrukt is.

De schoenen die Balenciaga ontworpen heeft benadrukken het moderne gevoel van de collectie, door de technische combinatie van perspex en hout in de blokhakken. De kunstof kapjes over de voet van de schoenen, hebben moderne techno kleuren, zoals helder turkoois en fel geel.

Add Your Comment